به گزارش صدای بورس، علی بهادریجهرمی صبح امروز در ویژهبرنامه «ایران پیشرفت یا عقبگرد» دانشگاه کاشان ضمن اشاره به سفر ریاست جمهوری به استان فارس اظهار داشت: فرصت را غنیمت شمرده و امروز در خدمت دانشجویان دانشگاه کاشان هستیم.
در گام دوم انقلاب به مراتب قویتر از گذشته خواهیم بود
وی با بیان اینکه ایران گام دومی ما ایرانی به مراتب قویتر از گذشته خواهد بود، افزود: این سوال مطرح است که آیا ایران رو به پیشرفت است و یا باید در حوزههای مختلف دغدغههای بیشتری را تجربه کنیم و بر همین اساس در چهار محور به این سوال پاسخ میدهیم.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه اصلیترین عامل پیشرفت یا عقبگرد هر کشور نیروی انسانی، مردم، ظرفیت و منابع غنی آن کشور است، ابراز داشت: به نسبت گام اول انقلاب اسلامی هم جمعیت بیش از دو برابر شده و این از جهت کمی است و علیرغم اینکه در برخی برههها خطاهایی داشتیم، اما از منظر کمی با ۴۰ سال گذشته قابل مقایسه نیست.
نرخ باسوادی امروز کشورمان ۸۹ درصد است
وی گفت: از نظر کیفی نیز سالهای پیش از انقلاب و شروع گام اول انقلاب نرخ باسوادی حدود ۳۷ درصد بود و این براساس آمارهای جهانی است و نرخ کودکان بازمانده از تحصیل پیش از انقلاب نیز بیش از ۴۰ درصد بود و آرمانیترین حالت در اوایل انقلاب ۶۰ درصد است در حالی که نرخ باسوادی کشور امروز ۸۹ درصد است در حالی که میانگین جهانی ۸۷ درصد است.
بهادری جهرمی تصریح کرد: تصور نکنیم پا به پای آمارهای جهانی حرکت کردیم چراکه بر اساس آمارهای سازمانهای وابسته به سازمان ملل آمار باسوادی ما از نرخ متوسط جهانی دو درصد بیشتر است؛ وضعیت نقشآفرینی و مشارکت فعالیت موثر مردم ما نیز بهگونهای است که نحوه فعالیت بخش خصوصی و مردمی در شرایط فعلی نسبت به پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.
پیشرفت نیاز به زیرساخت دارد
وی تاکید کرد: پیشرفت نیاز به زیرساخت دارد و بر همین اساس اقدامات زیرساختی زمانبر است و وقتی زیرساخت فراهم شد مابقی امور با سرعت بیشتری انجام میشود در حالی که پیش از انقلاب به حوزه زیرساختی توجهی نداشته بود و در عموم از استاندارهای جهانی پایینتر بودیم به نحوی که امروز ۹۴ درصد به آب آشامیدنی دسترسی دارند در حالی که پیش از انقلاب حدود ۵۰ درصد بود.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه در برق جزء کشورهای برتر محسوب میشویم، افزود: شبکه آموزش و مدارس ما و دسترسی ما به دانشگاه اساسا با گام اول انقلاب قابل مقایسه نیست به نحوی که امروز در حوزه نانو در چهارم جهانی قرار داریم و همچنین در حوزه راه و ریل نیز آمارها با پیش از انقلاب قابل مقایسه نیست.
قبلا مدل رشد و توسعه را بلد نبودیم
وی ابراز داشت: قبلا مدل رشد و توسعه را بلد نبودیم و در حوزههای مهم حرفی برای گفتن نداشتیم و باید از غرب مطالبه میکردیم و از آنجا که محصولی به نام نفت داریم یک مصرفکننده بودیم، اما امروز مدل و روش رشد و توسعه را به آن دست پیدا کردیم.
بهادری جهرمی با بیان اینکه امروز یک و نیم میلیون نفر از مردم ما از محصولات رادیو داروهای تولید داخل استفاده میکنند، گفت: همین موضوع را میتوان در سایر حوزهها استفاده کرد چراکه مدل رشد مانند استادی است که یک زبان خارجی را یاد گرفتیم و از این رو آموزش سایر زبانها برای او راحتتر است.
تجارت تاریخی مردم ایران با وجود مشکلات کامل شد
وی تصریح کرد: امروز تجارت تاریخی مردم ایران با وجود مشکلات کامل شده است؛ وقتی رزمندگان در دفاع مقدس مقاومت میکردند اگرچه امید به پیروزی داشتند، اما تجربه نداشتند لذا در گام دوم انقلاب تجربه گام نخست انقلاب را داریم.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه ما تجربه گذر از تجربه جنگ نرم و سخت، تجربه دستیابی به توان موشکی و پهپادی و دستیابی به علوم فضایی با وجود شرایط تحریم را داریم، تاکید کزد: تجربه کردیم آنجا که در برابر تحریم نظامی مقاومت کردیم پیروز شدیم و از این رو وقتی در برابر تحریم اقتصادی مذاکره کردیم شکست خوردیم.
۲.۵ درصد بودجه ما در حوزه نظامی است
وی با بیان اینکه ۲.۵ درصد از بودجه ما در حوزه نظامی است، افزود: با این شرایط مستکبران میترسند که ایران با قدرت نظامی جهانی تبادل پهپادی داشته است و از این رو تجربههای مختلف نشان میدهد پس از آنکه هشت سال جنگ نظامی علیه جمهوری اسلامی به وقوع پیوست نه تنها عقبگرد نکردیم امروز به مراتب با قدرت بیشتری عمل میکنیم.
بهادری جهرمی با بیان اینکه هندسه قدرت از غرب به شرق در حال تغییر است، ابراز داشت: امروز منطقه ما هم رو به پیشرفت است و ائتلافهای قدرت داریم و این موضوع را کشورهای مختلف متوجه شدند و در مقابل مستکبران ایستادگی کردند.
چرا ایران به بریکس و شانگهای پیوست؟
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر دستاوردهای پیوستن به گروهها و ائتلافها نظیر بریکس و شانگهای گفت: اصلیترین عاملی که امروز مانع رشد اقتصادی و حل مشکلات این حوزه شود، تحریمهای یک جانبه ایالات متحده آمریکا است و در این مسیر از قدرت نظامی خود استفاده میکند و بر این اساس با توجه به این قدرت نظامی کشورها در ارتباط با ایران خودداری میکنند.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه حداقلی شدن درآمد نفت و افزایش تورم راهحل گذشته برای رفع تحریم از طریق مذاکره بود، تصریح کرد: دولت مخالف مذاکره نیست، اما وسط جنگ معطل بمانیم که آیا کوتاه میآید یا نه کار درستی نیست و قطعا به دنبال خنثیسازی تحریم هستیم و بهترین راه عضویت در گروهها و ائتلافهاست.
تحریمهای یک جانبه را به رسمیت نمیشناسد
وی با بیان اینکه با پیوستن به این گروهها و ائتلافها کشورهای عضو تحریمهای یک جانبه را به رسمیت نمیشناسد، تاکید کرد: این ائتلافهای جهانی برای ما دستاوردهای روی زمین دارد و وقتی رقبای ما از مسیرهای دیگر سراغ کریدور میروند با عضویت در این گروهها خود را در مسیر اقتصاد جهانی قرار میدهیم.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات دولت در زمینه مردمی کردن اقتصاد افزود: دولت تولید گندم را طی دو سال از ۴.۵ بهه ۱۰.۵ میلیون تن میرساند نشان میدهد دولت به جای رانت به افراد واردکننده با افزایش نرخ خرید اعتبار را به تولیدکننده اختصاص میدهد.
چرا وزارت بازرگانی باید ایجاد شود؟
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی ایجاد وزارت بازرگانی با بیان اینکه اصلاح ساختار باید صورت پذیرد، ابراز داشت: هیچ کس از نظارت بر بازار رضایت ندارد چراکه نظارت از تولید تا مصرفکننده در یک زنجیره قرار ندارد هر بخش آن در وزارتخانههای مختلف قرار دارد و از این رو دولت با ایجاد وزارت بازرگانی قصد اصلاح نظارت بر بازار را دارد.
سخنگو و دبیر هیئت دولت با بیان اینکه در حوزه مسکن دولت معتقد است که زمین به مردم واگذار و ساخت و ساز از طریق مردم انجام شود، گفت: ما رشد اقتصادی در حوزه کشاورزی منفی بود، اما با تلاش دولت بعد از چند سال مثبت شد و این موضوع از طریق حمایتهای دولت محقق شد و با اصلاح الگوی کشت و حمایت از کشور و اقتصاد مردمپایه محقق شد.
تجارت خارجی در گذشته شیب نزولی داشت
وی تصریح کرد: تجارت خارجی ما در گذشته شیب نزولی داشت و کمتر از ۷۰ هزار میلیارد دلار پیش از آغاز دولت شده بود در حالی که امروز رکورد تاریخی را شکسته شده بود و هیچ زمانی چنین حجم تجارت خارجی نبود به نحوی که ۱۱۲ هزار میلیارد دلار در سال گذشته تجارت خارجی را داشتیم و این موضوع مربوط به کالاهای غیرنفتی است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه حدود ۳۰۰ سند همکاری توسط دولت امضاء شد، تاکید کرد: این موضوع نشان میدهد ایران امروز صرفا ایران نفتی نیست و تا به حدی پیشرفت کردیم که ربات جراح صادر کردیم و دولت در این دو سال کار را به مردم سپرده شده است و از این رو بیش از چهار هزار کارگاه و کارخانه تعطیل و نیمهتعطیل مجددا فعال شد و دولت موانع را برطرف کرد.
بسیاری از مسئولیتهای دولت در اختیار جوانان است
وی در پاسخ به سوال نرخ ارز و وضعیت آینده آن با بیان اینکه روند ارز قطعا کاهش خواهد بود، افزود: توجه به جوانان در زمانی است که ضمام امور به جوانان سپرده شود و از این رو وزارت ارتباطات، رئیس سازمان اداری و استخدامی، استانداران ما، مدیران کل، روسای دانشگاه و بسیاری از مسئولیتها در اختیار جوانان است.
به گزارش آنا،سخنگو و دبیر هیئت دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی عدم اطلاعرسانی شایسته از سوی دولت ابراز داشت: در حوزه اطلاعرسانی، یکی از نقاط ضعف دولت آنچنان که باید و شاید اطلاعرسانی شایستهای از پیشرفتهای کشور و دستاوردهای دولت صورت نگرفته است؛ در ایام جنگ و شرایط سخت به دلیل عملکرد نامطلوب گذشته لازم است به صورت ویژه در راستای جهاد تبیین اقدام کرد.
نظر شما